ANNETTES-ARTMONEY-KLUB

ANNETTES-ARTMONEY-KLUB

Bliv medlem af ANNETTES-ARTMONEY-KLUB

Artmoney er et internationalt kunstprojekt, der i 2017 fejrer 20 års jubilæum. Det er drømmen om en håndlavet valuta og drømmen om kunst, der bliver til en livsstil. Artmoney er et originalt maleri, som måler 18x12cm og er 200 DKK værd. Den kan bruges som betaling alle steder, der accepterer Artmoney. Den kan bruges som kunst på væggen. Jeg har lavet Artmoney gennem 18 år. De er mine skitser og mit eksperimentarium.

Hvordan gør vi helt konkret?

Vi aftaler, at du køber en Artmoney hver måned. Du vælger enten selv din favorit på min hjemmeside eller facebookprofil. Alternativ overlader du udvalget til mig.

Det er op til dig om du vil betale forud et helt år (2400 kr) eller hver måned (200 kr).

Hvad er fordelene at være medlem af ANNETTES-ARTMONEY-KLUB?

  • Efter et års medlemskab kommer du med i udlodning af et kunstværk.

  • Når du køber malerier hos mig kan du betale 100% med artmoney.

  • Du støtter mig i mit arbejde, sådan at jeg kan udvikle min kunst i arbejdsro. Store svingninger i mine indtægter som kunstner og en permanent uvished derom, begrænser min kunstneriske udfoldelse. Gennem dit medlemskab bidrager du til, at jeg kan få en fast og regelmæssig indtægt. En vigtig støtte i mit liv som udøvende kunstner.

  • Du spreder kendskab til min kunst og du opmuntrer andre mennesker at udbredde ideen om artmoney.

  • Op til jul får du gratis min kunstkalender (normalpris 150 kr + fragt).

Hvordan gør vi helt konkret?

Vi aftaler, at du køber en Artmoney hver måned. Du vælger selv din favorit på min hjemmeside eller på min Facebookprofil. Alternativt overlader du udvalget til mig. Det er op til dig, om du vil betale et år forud (2.400 kr) eller hver måned (200kr). 

Praktisk information

Du laver en PBS-aftale med din bank om at overføre pengene til mit konto: reg 6610 kto 0004666109 Hvis du foretrækker at betale forud et år, så kan du betale med Mobile Pay 28657140.

Vær den første, der bliver medlem og send mig en mail med din postadresse.
Blandt de første fem medlemmer udlodder jeg en artmoney efter dit valg. 

Har du spørgsmål om medlemskab hos ANNETTES-ARTMONEY-KLUB, så er du velkommen at ringe eller skrive til mig.

Med venlig hilsen

Annette Falk Lund

Artmoney Ambassadør gennem 18 år

mobil 28657140 annette@falklund.dk Amtoftvej 34, 7742 Vesløs

"Eventyr på lærred" åbner den 9.april

"Eventyr på lærred" åbner den 9.april

Nye, helt nye oliemalerier viser jeg for første gang nu i Dronninglund i Galleri Glocalart.

Galleristen fra Glocalart spurgte om jeg vil arbejde med eventyr-billeder op til påske 2017. Det skulle være udelukkende oliemalerier.

Efter tre års intens arbejde med STEINPAPIER og gouache farver var det spændende at komme tilbage til oliemaleriet, som jeg har arbejdet mest med i 20 år. Jeg spurgte mig selv: Kunne jeg bruge noget af tryk-metoden i arbejdet med papir også når jeg maler med olie på lærredet? Hvordan vil det gå med fortællende og figurative motiver, efter jeg har kastet mig ud i den abstrakte verden?

Det viste sig at jeg kom ind i en af de mest produktive faser jeg har oplevet i mange år siden min første udstilling i København. Tanken var der ofte: Nu vil jeg hvordan det skal gøres!

Mit male- og tegnearbejde var ledsaget af lydbogen "Tusind og en nat" som jeg købte på en af mine rejser til Tyskland i starten af 2016. 24 CDer, fyldt med fortællingerne om kærlighed og bedrag, om hævntørst og gavmildhed. En sand skattekiste for sådan en som mig, der fabulerer og spinder scenarier om underlige hændelser, om væsener halv dyr halv menneske, der befinder sig i lige så uvirkelige landskaber. Inspirationen fejlede ikke noget.

Udstillingen med 17 nye malerier er hængt op nu og prislisten skrives.

Udover mig udstiller Mette Rehné, Kipara D. Mzuguno fra Tanzania og Sheik Thiam fra Senegal.

Vi starter kl. 14 på adressen Thorup Hedevej 3, 9330 Dronninglund. Forstanderen for Vrå Højskole holder åbningstalen og Paulius Andriuskevicius fra Litauen som bor nu i Farsø vil optræde med afrikansk trommedans.

 

Foredrag om Artmoney - et kunstprojekt fejrer 20 års jubilæum

Foredrag om Artmoney - et kunstprojekt fejrer 20 års jubilæum

Jeg glæder mig til at starte jubilæumsåret for Artmoney med et arrangement i Fjerritslev Kino. Det sker søndag den 8.januar kl. 14-17 og adressen er Vestergade 6, 9690 Fjerritslev. Vi starter med foredrag og efterfølgende debat i kinosalen. Bagefter serveres kaffe og kage på øverste etage hvor jeg udstiller et udvalg af mine oliemalerier og papirarbejder i denne weekend. Arrangementet er gratis.

Læs mere om det i pressemeddelelsen:

Køb din snaps eller betal din tandlæge med Artmoney

____________________________________________________________________

En alternativ valuta fejrer 20 års jubilåum

Østtysk billedkunstner Annette Falk Lund, der har levet i Berlin, Leipzig og København før hun kom til Amtoft, fortæller om hendes eventyrrejse med Artmoney den 8.januar 2017 i Fjerritslev Kino.

Du får en smagsprøve på en lakridssnaps som er købt og betalt med Artmoney hos Nordisk Brænderi. Du kan vinde en Artmoney som Annette maler færdig på stedet.

En Artmoney er en "pengeseddel" og er 200 kroner værd. En Artmoney er også unika kunst på 12x18cm, et unikt billede med et serienummer bagpå. Den kan hænges op på væggen til daglig glæde for øjet og sindet, men den kan også bruges som betalingsmiddel.

Hvem har fundet på det og hvorfor? Hvor kan man handle med Artmoney? Hvordan ser de ud og hvem kan lave Artmoney? Svar på spørgsmålene får vi fra kunstneren Annette Falk Lund, når hun fortæller hvad hendes egen tilgang til Artmoney er. Hun siger:

"Jeg laver Artmoney dagligt fordi det er min skitsebog, min legestue, hvor alt er tilladt. Jeg bruger forskellige materialer og jeg afprøver grænser og søger efter det ukendte. En ret sund tilgang til en verden med kontrol og råb om sikkerhed."

Arrangementet foregår i Fjerritslev Kino søndag den 8. januar kl. 14-17. Vi starter med foredrag og efterfølgende debat i kinosalen. Bagefter serveres kaffe og kage i Galleri Kino på første sal hvor kunstneren udstiller oliemalerier og papirarbejder. Arrangementet er gratis, dog anbefales det at have kontanter med i lommen, både til lodtrænkning og eventuel køb af Artmoney.

Oprindelig stammer Annette fra DDR (født i 1964 nær Rostock). Hun kom til Danmarks hovedstad i 1993 med en cand.mag. i historie og politik i tasken. Disse erfaringer fra et omskifteligt liv har givet hende rigelig stof til hendes fortællinger på lærred og papir. Imens danske kunstner drages til Berlin, så går hun mod strømmen i det hun bosætter sig i Nordjylland. Med udsigt på Mors og Livø siden 2008 arbejder hun til dagligt i naturskønne områder der har sat spor også på hendes Artmoney med landskabsmotiver.

Mere information på www.artmoney.org og www.falklund.dk

Annette Falk Lund mobil +45 28657140

Udstillingen i Aalborg fortsætter ind i december måned

Udstillingen i Aalborg fortsætter ind i december måned

Udstillingensperioden i Nørregade 7 er udviddet.

Lokalerne ligger tæt på Hovedbiblioteket og lige overfor Glocalart.

Åbningstider:

  • torsdag den 15/12 kl. 11-18
  • fredag den 16/12 kl. 11-18
  • lørdag den 17/12 kl. 10-16
  • søndag den 18/12 kl. 10-16

Vi ses!

 

 

Paperworks in Leipzig

Paperworks in Leipzig

EXHIBITION POPUP 28/10 2016

Fr. 18-21

Artemio, Erich-Köhn-Straße 51, 04177 Leipzig

Falk Gallery show new paintings created with gouache on paper. Come and see what my multifarious experiments with Stonepaper have spawned and listen to why and how I have created this technique that I call METATYPE.

 

METATYPE

METATYPE

 

Wir kennen alle die Namen und möglicherweise auch die literarischen Werke von Herta Müller, Hans Christian Andersen, Viktor Hugo und Johann Wolfgang von Goethe. Weniger bekannt mag sein, daß alle obengenannten auch großes Vergnügen daran fanden, sich bildnerisch auszudrücken.

Ihre Werke waren 2013 in der Ausstellung „WortBildKünstler“ in Lübeck zu sehen. Dort stiess ich auch auf die Arbeiten des deutschen Arztes, Lyrikers und Anhängers der Klecksografie Justinus Kerner (1786-1862). Diese Begegnung hat tiefen Eindruck auf mich hinterlassen. Die von ihm „erfundene“ Technik der Klecksografie- oftmals auch mit der psychodiagnostischen Methode des Rorschachtests in Verbindung gebracht- hatte es mir angetan.

Ich begann mit verschiedenen Papier- und Farbsorten zu experimentieren. Vehement suchte ich nach einem geeigneten Papier, mit dem ich spielen konnte. Papier, was sich meinen Gelüsten und meinem Forscherdrang hingeben und unterwerfen würde. Ich fand Papier, das in den Hinterhöfen von Druckereien Wind und Wetter ausgesetzt war. Ich verwendete alte Postkarten und allerlei Emballage für meine Experimente. Bei einem Händler für Künstlerbedarf in Berlin fand ich endlich was ich suchte: Steinpapier. Von ihm erfuhr ich auch, daß Steinpapier aus vorwiegend aus Kalkstein besteht, und erst vor gut zwei Jahren auf den Markt kam. Steinpapier nimmt reichlich Wasser auf, ohne seine glatte Oberfläche zu verlieren. Die Farben stehen klar, stark und unbeeinträchtigt nach dem Trocknen und leuchten schon von Weitem. Ein ideales Material für mich; es wurde schnell zum Objekt meiner Bilderträume. Nun konnte ich meine Experimente mit den Faltbildern fortsetzen und weiter entwickeln.

Die Motive in diesen Arbeiten sind breit gefächert von Porträt, Landschaft und Abstraktion bis hin zu ornamentalen Ausdrücken. Nach zwei Jahren vorwiegend prozeßorientierter Arbeit habe ich schliesslich dieser von mir entwickelten Technik den Namen Metatype gegeben.

 


 

M E T A T Y P E

M E T A T Y P E

Jeg har eksperimenteret med papir og et udtryk der rækker tilbage til det 18. århundrede. Den tyske læge, lyriker og tilhænger af det der kaldes Klecksografie Justinus Kerner (1786-1862) har været præsenteret i udstillingen "WortBild" i 2013 i Lübeck sammen med blandt andet Johann Wolfgang Goethe, Hans Christian Andersen, Victor Hugo og Herta Müller. Allesammen kunstnere vi kender i dag, for de havde og har ordet i deres magt. Hvad der er mindre kendt er, at de ytrede og ytrer sig ganske fornøjeligt og med stor kunnen også i billeder.

Denne udstilling har revet jorden væk under mine fødder – eller som jeg vil sige det på tysk ... hat bei mir wie eine Bombe eingeschlagen.

Efter den oplevelse har jeg eksperimenteret med papir. Først og fremmest gik jeg efter Klecksografien som jeg så hos Justinus Kerner. En slags foldebillede, mange kender og forbinder med Rorschachtesten der blev offentliggjort 1921. Jeg søgte febrilsk efter en slags papir jeg kunne lege med. Et papir der vil lade sig underkaste og give sig hen til min lyst og forskertrang. Jeg har brugt papir, der har stået i trykkeriernes baggårde, udenfor i regn og rusk. Jeg har genbrugt gamle postkort og emballage. I Berlin fandt jeg endelig hvad jeg ledte efter: Steinpapier. Denne slags papir består af kalksten og er opfundet i Tyskland og det kom på markedet for to år siden. Papiret suger vand som en dromedar og bølger ikke. Det er fuldstændig glat. Gouachefarver som jeg bruger, står klart og lyser på lang afstand. Et materiale jeg har drømt om. Nu kunne jeg går videre og eksperimentere med foldebillederne og videreudvikle dem.  Motiverne spænder fra portrætter, landskaber, abstrakte udtryk til ornamenter. Efter to års procesorienteret arbejde er jeg begyndt at kalde min teknik METATYPE.

De første resultater som er værd at vise offentlig i original, udstillede jeg den 23. og 24. september i København med titlen "Papier, Papier, was sagst Du mir?

Dele af denne udstillingen rejser videre til Leipzig og kan ses fredag den 28.oktober hos Artemio@Erich-Köhn-Straße 51

Papier, Papier was sagst Du mir?

Papier, Papier was sagst Du mir?

EXHIBITION POPUP 23-24/9 2016

Fr. 17-22 and Sa 11-15

Falk Gallery show new paintings created with gouache on paper. Come and see what my multifarious experiments with Stonepaper have spawned and listen to why and how I have created this technique that I call METATYPE.

 

 

Ny hjemmeside, ny kalender, nyt showroom

Ny hjemmeside, ny kalender, nyt showroom

Vi fejrer i Nordjylland, der hvor jeg arbejder til dagligt.

Et nyt betongulv er støbt - den nye kunstkalender fra trykkeriet i Skive hentet og min ny hjemmeside skåler vi på.

Alle er velkommen

lørdag og søndag 20./21. august 2016 kl.10-17

Amtoftvej 34, 7742 Vesløs

Tyngdekraft

Fra i dag er mit største værk (250x500cm) offentligt tilgængeligt i Thisted Gymnasium.

Jeg har malet på „Tyngdekraft“ i syv år i otte graders varme om vinteren og om sommeren med åbne døre til et kæmpe atelier på Refshaleøen i København. Fra november til april havde jeg flyvertragt på, og med uldhandsker på kunne jeg male i en time af gangen.

Hvad drev mig dengang i starten af nullerne? Hvad følte jeg, hvad optog mine tanker?

Overordnet grublede jeg over liv og død. Mit ægteskab var gået i stykker, vore hjerter og drømme knust. Skulle jeg blive i Danmark eller går tilbage til Tyskland hvor jeg kom fra? Krigen fyldte rigeligt i nyhederne siden 11.september. Ingen I -Pads og Smartphones og ingen ansigtsbog fandtes endnu, da jeg begyndte at male på maleriet.

Lysten til at skabe, opfinde, og lege drev mig. Ikke noget nyt sådan set. Det nye var, at jeg valgte at male i stor format.

Maleriet er bygget op med farverne rød og blå. En centralt kvindefigur, der trodser skønhedsidealet, og skaber liv. Hun er omgivet af et rigt liv af væsener, dyr og surreale landskaber. Efter tysk tradition valgte jeg at sammensætte billedet i tre dele som kaldes Tryptichon. Kvindens livscyklus slutter op i øverste del af maleriet. Farverne falmer, det bliver stille. Nyt liv kan opstår andetsteds.

Come and celebrate with me!

On Friday, June 24, 2016 we will inaugurate my new website with a blast.

Place: at nicodesign - Sølvgade 36, 1307 Kbh K

Time: from 17:00

Come and have glass of champagne, meet other art lovers, connect!

Fredag den 24. juni 2016 indvier vi min nye hjemmeside med et brag!

Sted: hos nicodesign - Sølvgade 36, 1307 Kbh K

Tid: fra kl. 17.00

Kom og vær med, der vil være bobler, kunstfolk og mig selv til stede!