Viewing entries in
oliemaleri

Comment

Kunst og Kirker 6.-8. november 2020 - Provsti Slagelse

I Slagelse arangerer en gruppe af mennesker med stor engagement for billedkunsten en udstilling der kaldes “Kunst og Kirker”. 15 kirker er involveret. Konceptet går ud på, at i hver kirke udstiller en maler og en skulptør.

Keramiker Simon Koefoed og jeg er inviteret til at vise vore værker i Helligåndskirken midt i byen Slagelse.

Arrangementet “Kunst og kirker” starter med åbningsceremonien fredag den 6. november kl. 16.30 og slutter søndag den 8.november kl. 16.

Vi følger naturligvis alle Covid-19-restriktioner og sørger for håndsprit.
Gæster opfordres til at medbringe mundbind.

Der er gratis adgang.

De medvirkende kunstner er til sted alle dage og jeg glæder mig at hilse på vore gæster.

Lystårn.jpg

Comment

My studio is open - it is a SHOWROOM right now

Comment

My studio is open - it is a SHOWROOM right now

Jeg har gjort klart til, at modtage gæster i mit atelier.

Du som gæst kan forvente at komme indenfor et dejligt lyst rum på 50 kvm med højt loft og fabulerende, sanselige kunst på væggen. Alt malergrej, jomfruelige lærreder, tekstiler i lange baner, med gouache fyldte bøtter og vandglas samt pensler er ryddet.

Jeg kalder mit atelier et showroom lige nu. For jeg viser de store og de små kunstværker jeg har skabt de sidste år.

Her er fortællinger, de skæve og de glade, malet med olie eller gouache på lærred. Malerier på papir er indrammet i skønne svæverammer, lyse og mørke. Nogle billeder er abstrakte. Andre har ornamenter som motiv. De er inspireret fra den arabiske verden. Væggene er desuden fyldt med silketryk og papirklip.

Hvad angår tryksager, har jeg plakater, postkort, kunstkalender og indrammet kunsttryk i forskellige størrelser.

I går havde jeg et ungt par fra Tyskland på besøg. De elskede at snuse i mit lager. Det var en stor oplevelse for dem, at hive et oliemaleri frem efter den anden. De diskuterede med hinanden, hvad de kunne lide og hvad de ikke kunne lide og hvorfor. Det var interessant for mig at høre, men også for dem selv: at lytte til sin partner om noget der ikke tales så tit om i dagligdagen med alle de praktiske gøremål. Til sidst kunne de blive enige og de gik herfra med glæde over nyt kunst til hjemmet.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Mit Showroom er åbent i weekenden 10/11. oktober kl. 10-17

I ugen 42 (12.10. - 18.10.2020) har jeg åben som regel fra kl .10-17. Jeg vil anbefale at ringe til mig i forvejen.

0045 28657140

Comment

Comment

Farlige fragmenter

Udstillingen med skulpturer af bronze og ler af Trine Guld og oliemalerier samt gouaches fra min hånd varer frem til 23. november. Der er åben tirsdag til lørdag.

Comment

Teaser

Comment

Teaser

Allerede nu har gæsterne i restaurant Krebsegaarden fornøjelsen af mit billedunivers - ti dage før udstillingen i Galleriet Krebsen starter.

Oliemaleriet “Det der drager” lige ved indgangen af restauranten er inspireret af et menneske der lige meget prædikede som digtede: præsten Bent Lumholt der levede fra 1930 til 2009.

Bent Lumholt var inspireret af Grundtvigs poesi og jeg er inspireret af Lumholts poesi.

Snakken om Gud har jeg hverken forstand på eller troen til - det overlader jeg til andre. Poesien til gengæld har jeg under huden. Ord der drager. Ord der fanger. Ord der fortryller. Ord der opfindes.

Bent Lumholt opfandt ordet BAGVEDHEDEN som blev titlen på et digt jeg vurderer som noget af det bedste lyrik jeg kender på dansk.

Oliemaleriet “Det der drager” har undertitlen “Bagvedheden” som digtet Bent Lumholt har skrevet og som rammer min egen livsanskuelse. Jeg startede på maleriet i Esbjerg, da Grundtvigs Forum inviterede mig i deres telt under den store DGI landsstævne i 2013. Digtet “Bagvedheden” blev læst op flere gange imens jeg startede at ligge de første penselstrøg på lærredet.

Her kommer et uddrag af “Bagvedheden”

Bagvedheden er drømmen bag drømmene

længslen jeg ville eje

hvis jeg var viis som de døde

eller som de endnu ikke fødte.

“Det der drager” (Bagvedheden) - olie på lærred, 120x160cm

“Det der drager” (Bagvedheden) - olie på lærred, 120x160cm

Comment

Hvad sker der i Herlev?

Comment

Hvad sker der i Herlev?

I kommunerne rundt omkring i landet er der kommet budgetterne. Personalet har travlt. Møderne holdes i et ustændselig strøm. Erfagrupper stikker hovederne sammen og løbende sager bearbejdes og penge forvaltes.

Denne stemning mødte jeg i Herlev i går, hvor jeg aldrig har været før. Personalets kunstforening afholder maleriudstillinger der finder plads i mødelokaler, gangen op til kantinen og selve kantinen med den specielle blå vægfarver.

Måske giver den temporære udsmykning lidt pauser her og der og åbner op for tanker om at der findes en verden derude, selvom man er gravet ned i tal og sager.

Jeg har valgt 20 billeder fra mit atelier i Nordjylland, hvor jeg bor. Blandt billederne er store og små oliemalerier i selskab med silketryk, der er spændt op på lærred og store gouaches, der sidder i svæverammer med museumsglas.

Jeg ønsker god fornøjelse med udstillingen der hænger i Herlev Rådhus frem til slutningen af oktober.

Comment

Comment

aktuelle gruppeudstilling

Jeg har 31 malerier med i den aktuelle gruppeudstilling i Galleri Mississippi. Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag i perioden 7.9.-6.10.2019, kl. 13.30-17.

Adressen er Østergade 1, Hvidbjerg, 7790 Thyholm.

Comment

Comment

Udstilling i Gentofte Rådhus

Kunstforeningen på Gentofte Rådhus har spurgt, om jeg vil lave en udstilling hos dem.

Jeg har valgt gouaches, oliemalerier og silketryk, en blanding af de materialer og motiver jeg har arbejdet med de sidste tre år.

Gouaches er malerier med narrative motiver. Materialet er enten sort pap, taget ud fra et gammelt fotoalbum eller hvidt Steinpapier.

Oliemalerier stammer fra en serie jeg kalder “Never ending story” og er blevet til imens jeg lyttede til “Tusind og en nat”, der først for nogle år siden er oversat fra arabisk til dansk af en kvinde der bor på Amager.

Den digitale silketryk er i forskellige formater med motiver fra mine artmoney. Nogle er spændt op på bomuldslærred, andre hænger langs væggen med magnetrammer foroven og forneden.

01Alchimistentraumganz.jpg

Comment

Comment

På flugt

Disse ord skrev jeg i dag på Facebook.

P1 kl. 12.34 hører jeg en politiker sige, at de her afviste forældre i Sjælsmarkcenter har taget deres børn med på den her rejse.... De har selv ansvar for hvor længe de er der...

HALLO ! At kalde en F L U G T for krig, ødelæggelse, sult og voldtægt for en REISE overskrider en hver grænse for kompetent politisk analyse, anstand og almen menneskelig medfølelse. Det er et udtryk for en arrogance og iskold beregning der skriger til himlen. Jeg er ikke chockeret længere, men jeg er vred over det. STOP DENNE POLITIK!

Dette billede malede jeg i 2010.

05_paa_flugt.jpg_1264348629.jpg

Comment

Åbent Atelier i december

Comment

Åbent Atelier i december

Jeg modtager gæster der ønsker at besøge mit atelier i weekenderne i december.

Det er her i et 50kvm stort lokale med 4 meter højt til loftet jeg arbejder til dagligt.

Jeg maler med olie på lærred og med gouache på papir.

Det er ikke en hvilken som helst oliemaling og heller ej lærredet er helt almindeligt. Efter 20 års arbejde med lærred er jeg stadig mest glad for en groft vævet udgave, kaldet hassian, der egner sig bedst. Oliemalingen, jeg bruger, er oilstick, malingen jeg kan tegne og male med. Det er mange måneders og nogle gange mange års arbejde der gemmer sig i et maleri.

Lidt anderledes forholder det sig, når jeg maler med Gouache. Det er en vandbaseret maling, yderst pigmentrig og lysægt. Papiret jeg bruger mest, er lavet af kalksten og produceret i Tyskland. Ved arbejdet med Gouache har jeg udviklet en særlig teknik, jeg kalder METATYPE. Kernen af denne teknik er, at jeg påfører og reducerer malingen på skift. At vælge til og fra i en strøm af beslutninger med indsats af få farver er grundlag for, at jeg kan finde frem til motivet, der ikke viser sig fra starten af, men bliver udviklet undervejs.

Jeg er også begyndt at male med Gouache på lærred i abstrakte motiver.

I december er atelierets vægge fyldt med oliemalerier og Gouaches. Stor som små.

Nogle motiver er figurativ og har en fortælling. Andre er mere abstrakt. Jeg maler portrætter og landskab. I de sidste to år har jeg været glad for at male ornamenter som udspringer min begejstring for kaleidiskop-billeder.

Udover malerier har jeg silketørklæder, postkort, kunstkalender og få æsker som jeg har malet på. De er inspireret af mit besøg på Ovartaci Museum i Risskov.

Abent atelier lørdag og søndag 10-16 - hver weekend i december

på Amtoftvej 34, 7742 Vesløs

Comment

Udstilling i Nykøbing på Mors

Comment

Udstilling i Nykøbing på Mors

Kunstforeningen MK61 i Nykøbing på Mors har inviteret otte billedkunstner for at lave Årsskifteudstillingen.

Fernisering er lørdag den 17. november og vi starter kl.11 Jeg er til sted den dag.

Udstillingen fortsætter til den 27. januar 2019. Adressen er: Holmen 7c, 7900 Nykøbing Mors

Følgende billedkunstner deltager:

  • Karen Kirstine Ballegaard

  • Jens Frimer

  • Jens Bredholt

  • Steen Folmer Jensen

  • Mette Jensen

  • Jonna Juul

  • Otto Gro Nielsen

  • Annette Falk Lund

Comment

Udstilling i Løkken

Comment

Udstilling i Løkken

Alle er velkommen til udstilling “Novemberkunst” 10.og 11. november 2018.

Der er gratis adgang og vi har åbent lørdag 11-16 og søndag 10-16.

Udstillingen foregår i Ingstrup Efterskole og adressen er Kettrupvej 121, 9480 Løkken.

Jeg er til sted under hele udstillingen.

Novemberkunst_A4 invitation_FB.jpg

Comment