Viewing entries in
workshop

BMMK - Børn møde med kunsten

Comment

BMMK - Børn møde med kunsten

BMMK giver Region Nordjyllands børn og unge mulighed for at møde den udøvende kunstner.

Skoler og børnehaver, der har en kunstner på besøg for at arbejde med børnene i kreative processer, kan få tilskud for at betale kunstnernes honorar. Jeg har været ude med BMMK et par gange de seneste seks år, såsom sidste uge i Thisted Kommune.

“Mød en kunstner” er et projekt, der afvikles hvert år i uge 37 i samarbejde med Dagtilbud og Undervisning i Thisted Kommune. Det fungerer som optakt til Børnekulturnatten. Flere kunstner er involveret og i år var jeg med første gang.

Det overordnede tema “Fantasiens øje” fik mig til at tænke i helt andre baner end jeg er vant til, når jeg arbejder til dagligt i mit atelier. Der håndterer jeg med kemikalier, pensler, olie og terpentin. Når jeg maler på papir, så bruger jeg vand og maling, som også er produceret anorganisk, altså kemisk.

Men hvordan kan vi lave billeder, når vi slet ikke har alle disse redskaber: pensler, vand, maling?

Jeg tænkte i dogme-regi, ligesom DOGME i dansk filmbranchen. At se muligheder i begrænsningen!

Lige nu har vi efterår og naturen giver os rigelig med farver og former. Ingen ting skulle købes. Alt, hvad vi havde brug for, skulle findes i naturen og genbruges. Vi brugte heller ingen lim, for at bevare billederne. Lige efter billedet var færdig lagt, tog jeg et foto af det. Derefter kunne vi ligge et nyt billede ved at bruge de samme redskaber. Ingen spild på resurser.

Her er et par eksempler på billederne, børn i en alder af 4-5 år har lavet.

Børnene lavede individuelle billeder og fællesbilleder.

Comment

Lav din egne penge

Comment

Lav din egne penge

Kom og lav din egne Artmoney, som er små billeder 12x18cm lørdag den 21.april 2018

Vi maler trykker, smører, tegner, presser, fjerner, drypper ..... Lad dig inspirere af mig, der har lavet Artmoney i 19 år.

Det foregår hos Wacher, vintage-art-crafts & coffee, på Amager Boulevard 133, 2300 København S. Jeg har alle materialer med. Vi starter kl. 10 og slutter kl. 14.

Det koster 490 kr. at deltage. Tilmeld dig her (dorte@wacherlife.dk) senest den 16.april og angiv dit navn, dit telefonnummer og mailadresse, så får du en bekræftelse med betalingsinfo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jeg bliver tit spurgt, hvordan gør du?

Så tænker jeg på en klog dame der sagde engang: Jeg er blot en fugl og ikke ornitologe.

Teknik er noget der opstår, når jeg er dybt inde i processen i at skabe. Den kan læres i det daglige. Ofte er der et lille uheld, noget der sker som ikke var min hensigt. Det tager tid og koncentration uden bagdør. Hengivelse og lysten til at forske uden at fokusere på resultatet er et must for kreativiteten kan blomstre.

Når jeg nu inviterer til dette fire timers workshop med højst ti deltager, forestiller jeg mig at vi inspirerer hinanden i et rum af åbenhed, legelyst og en stemning at give slip.

Jeg har alle redskaber (papir, pap, lærred, maling, pensler, pipetter, ink, blyanter m.m.) med som jeg selv bruger i min hverdag.

Lad os skabe et univers hvor noget nyt opstår og hvad hverken dig eller jeg selv kunne finde på, men som kun kan ske i fællesskab med respekt for individuel udfoldelse.

Comment