I Danmark har vi et meget veludviklet system af kuraterede udstillinger. Censorerne er selv udøvende kunstner. De fleste har gået på akademier indlands og udlands. Nogle har erfaring med en række udstillinger både som solo og i gruppeudstillinger.

Da jeg kom til Danmark i 1993 fandtes fire censurerede udstillinger, statsanerkendt. I mellemtiden kom der to udstillinger til.

  1. Forårsudstilling Charlottenborg Fonden

  2. Kunstnernes Påskeudstilling i Århus (KP)

  3. Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup (KS)

  4. Den Censurerede Udstilling i Odense (DcK)

  5. Kunstnernes Efterårsudstilling (KE)

  6. Nordkraftudstilling

I slutningen af 90erne søgte jeg ind på KE og jeg delte samme skæbne med de fleste, der ikke fik antaget deres værker. I protest sammlede sig en flok kunstnere som vil lave deres egne udstilling. Jeg tilmeldte mig og ved den lejlighed mødte jeg Lise Urwald, Lotte Agger, Christina Elvira Godsk og Charlotte Calberg.

I tidens løb har jeg sendt malerier ind mange forskellige steder. 2010 lykkedes det at komme med i KS i Tistrug, hvor Janusbygningen ligger.. Siden da fik jeg antaget malerier i mindre udstillinger i Struer, Dronninglund, Hvidovre ogpå Thyholm.

I år afleverede jeg online seks værker til KS, som jeg har arbejdet på de sidste 9 måneder. Ingen af dem gik videre til tredje runde, hvor censorerne vil se originalerne. Titlerne på værkerne er: “Hospitant” (93x77cm), “Nuntius” (100x80cm), “Unheil” (150x100cm), “Masquerade” (150x180cm), “Glædevej 13”(120x180cm) og “Erklärungsversuch” (100x80cm).

Comment