Fra i dag er mit største værk (250x500cm) offentligt tilgængeligt i Thisted Gymnasium.

Jeg har malet på „Tyngdekraft“ i syv år i otte graders varme om vinteren og om sommeren med åbne døre til et kæmpe atelier på Refshaleøen i København. Fra november til april havde jeg flyvertragt på, og med uldhandsker på kunne jeg male i en time af gangen.

Hvad drev mig dengang i starten af nullerne? Hvad følte jeg, hvad optog mine tanker?

Overordnet grublede jeg over liv og død. Mit ægteskab var gået i stykker, vore hjerter og drømme knust. Skulle jeg blive i Danmark eller går tilbage til Tyskland hvor jeg kom fra? Krigen fyldte rigeligt i nyhederne siden 11.september. Ingen I -Pads og Smartphones og ingen ansigtsbog fandtes endnu, da jeg begyndte at male på maleriet.

Lysten til at skabe, opfinde, og lege drev mig. Ikke noget nyt sådan set. Det nye var, at jeg valgte at male i stor format.

Maleriet er bygget op med farverne rød og blå. En centralt kvindefigur, der trodser skønhedsidealet, og skaber liv. Hun er omgivet af et rigt liv af væsener, dyr og surreale landskaber. Efter tysk tradition valgte jeg at sammensætte billedet i tre dele som kaldes Tryptichon. Kvindens livscyklus slutter op i øverste del af maleriet. Farverne falmer, det bliver stille. Nyt liv kan opstår andetsteds.

Comment