Nye, helt nye oliemalerier viser jeg for første gang nu i Dronninglund i Galleri Glocalart.

Galleristen fra Glocalart spurgte om jeg vil arbejde med eventyr-billeder op til påske 2017. Det skulle være udelukkende oliemalerier.

Efter tre års intens arbejde med STEINPAPIER og gouache farver var det spændende at komme tilbage til oliemaleriet, som jeg har arbejdet mest med i 20 år. Jeg spurgte mig selv: Kunne jeg bruge noget af tryk-metoden i arbejdet med papir også når jeg maler med olie på lærredet? Hvordan vil det gå med fortællende og figurative motiver, efter jeg har kastet mig ud i den abstrakte verden?

Det viste sig at jeg kom ind i en af de mest produktive faser jeg har oplevet i mange år siden min første udstilling i København. Tanken var der ofte: Nu vil jeg hvordan det skal gøres!

Mit male- og tegnearbejde var ledsaget af lydbogen "Tusind og en nat" som jeg købte på en af mine rejser til Tyskland i starten af 2016. 24 CDer, fyldt med fortællingerne om kærlighed og bedrag, om hævntørst og gavmildhed. En sand skattekiste for sådan en som mig, der fabulerer og spinder scenarier om underlige hændelser, om væsener halv dyr halv menneske, der befinder sig i lige så uvirkelige landskaber. Inspirationen fejlede ikke noget.

Udstillingen med 17 nye malerier er hængt op nu og prislisten skrives.

Udover mig udstiller Mette Rehné, Kipara D. Mzuguno fra Tanzania og Sheik Thiam fra Senegal.

Vi starter kl. 14 på adressen Thorup Hedevej 3, 9330 Dronninglund. Forstanderen for Vrå Højskole holder åbningstalen og Paulius Andriuskevicius fra Litauen som bor nu i Farsø vil optræde med afrikansk trommedans.

 

Comment