Med glæde modtager jeg fra Frankrig den første UNIKA BOKS.

Denne boks er resultat på samarbejdet med Corinna Weinheimer - Erith, der er en exellent bogbinder.

Jeg mødte Corinna, da jeg besøgte Center for Papirkunst i Blokhus, hvor nationale og internationeale papirkunstner viser deres værker på skiftende udstillinger. Den permanente udstilling alene er et besøg værd. Der viser grundlæggeren af Center for Papirkunst, Bit Vejle, sine mesterlige papirklip i xxl formater. Udover udstillinger byder centrets butik papirvarer, brugskunst og designervarer i særklasse.

Corinna Weinheimer - Erith er født og opvokset i Tyskland. I dag bor og arbejder hun i Frankrig, hvor hun indbinder bøger, laver origami og bokse. Nogle af dem tilbyder butikken i Center for Papirkunst, hvor jeg beundrede Corinnas arbejde første gang, da vi mødtes.

Jeg har stor respekt for håndværket: bogbinderi. Det gør mig glad at deltage i bevaringen af det.

Tænk: For 2-300 år siden var det almindelig at have privat inbundende bøger. Industrialiseringen med start i det 19. århundred og digitaliseringen i det 21. århundred blev den håndindbundne bog fortrængt på et sidespor. I dagens Danmark er der kun et sted, man kan gå i bogbinderlære og det er bevaringsafdeling på det Kongelige Bibliotek.

Corinna og jeg står først i begyndelsen af samarbejdet og vi ved ikke hvor det fører hen. Lige nu arbejder vi på flere udgaver og vi er spændt på samarbejdet bringer.

Design: Annette Falk Lund

Kunsthåndværk: Corinna Weinheimer-Erith

Comment