Jeg sad nogenlunde for et år siden og valgte billeder ud til kalenderen 2020. Mit valg faldt på aftryk af foldebillederne i kvadrat-format. Det er de skæve ansigter med symmetrien og to halvdele, der afviger i de små detalier. Der gemmer sig narrativer, jeg er draget af og historier som jeg elsker at fortælle i legen med farver og linier. Min ambition med disse gouache billeder er, at fortælle uden at afsløre pointen direkte.

Kalenderen fik et nyt format på 28x28cm.

Set i bakspejlet sætter billederne i kunstkalenderen 2020 tænkerne i gang om det her år TYVETYVE - CORONA-ÅR. Tosomhed, at holde afstand, at være i samtale med sig selv, meditation, koncentrationen ind ad og tanken om det væsentlige.

Nu sidder jeg igen og vælger billeder ud til kunstkalendere 2021. Mit valg falder på nonfigurative gouache billeder, som jeg maler lige nu. De afspejler på en måde en uvished om fremtiden og vor bevidsthed om at vi ikke kan kontrollere alt.

Når jeg maler disse billeder direkte til kalenderen, ønsker jeg at indfange et typisk kendetegn i abstrakt form fra hver måned, årstid og kulturelle begivenheder i løbet at et år. Det hele ligger foran mig. naturen med Limfjorden, horisonten, så langt blikket rækker, skyerne, solen, regnen og vinden der griber fat i træerne. I mit baghoved summer tankerne om håbet, frygten, glæden og sorgen der spiller ind og gør sig gældende på det kalkstenspapir jeg maler på.

For mig handler det om det eksistielle og forandringer både i naturen og samfundet. Mit tema er kræfternes modsættende spil, kampen om indflydelse, striden om de rigtige valg, sådan at åbenhed og det lyse samt det lette element er bærende.

Her er de første billeder til kalenderen 2021. Jeg forventer kalenderen færdig trykt medio september.

Den kan forudbestilles ved at skrive en mail til mig over antal af kalenderen og adressen, den skal sendes til. Stykprisen på kalenderen er 150 kr. eksl. fragt som er 45 kr.

Comment