For snart tre år siden åbnede museum for papirkunst i Hune i Nordjylland. Kort efter besøgte jeg stedet for anden gang og der mødte jeg den begavede tysk født bogbinder Corinna Weinheimer-Erith. Jeg havde lige købt en af hendes smukke bokse til et bryllupsgave i museumsshoppen, da vi stødte ind på hinanden. Corinna var ved at aflevere nye skabelser og jeg spurgte nysgerrig ind til hendes arbejde. Samtalen ville slet ikke ende. Men hun var på vej hjem til Frankrig hvor hun bor og vi blev enig om at fortsætte med vor udveksling på mail og Skype.

Vort interesse i hinandens skaberværk er så stor, at vi besluttede at arbejde sammen og kreere nogle bokse i fællesskab. Jeg leverer papiret og hun tryller med dem.

Normalt bruger Corinna eksklusiv papir som hun importerer. Det er Chi Yogami, Katazome und Urushi fra Japan og Carta Varese og Carta Florentina fra Italien. På hendes webside er der gode eksempler både på det hun skaber, der enten har en brugsværdi eller anses mere som en skulptur. De præsenteres med billeder og korte vidoer.

Det papir Corinna bruger i vor samarbejde er Steinpapir, jeg køber ind i Tyskland. Så maler jeg på den med gouache. Derefter sender jeg det til Corinna og vi taler om forskellige design hun kan lave. Hvert boks er unik.

Her er nogle eksempler.

2021-02-04_AFL-2in1-C.jpg
2021-02-04_AFL-2in1-A.jpg
2021-02-04_AFL-Dodecahedron-B.jpg
2021-02-04_AFL-Dodecahedron-A.jpg
2021-02-04_IcosahedronAFL-A.jpg

Comment