På lørdag den 28. oktober åbner gruppeudstillingen "... derfra min verden går".

Vi er fem medlemmer af Det Kunstneriske Råd i Aalborg der udstiller malerier med afsat i Hans Christian Andersens sang "I Danmark er jeg født" fra 1850. Den første line i versen fortsætter, ...dér har jeg hjemme, der har jeg rod, derfra min verden går."

Navne på kunstnere er:

Kirsten Gitz-Johansen, Birthe Markmann, Lars Skovfoged, Lars Winther, Annette Falk Lund

Udefra følgende tanker har jeg udvalgt mine oliemalerier til udstillingen.

I Danmark er jeg ikke født. Trods alt har jeg hjemme der. Der har jeg (slået) rod efter 24 år. Derfra min verden går.
Født og opvokset med DDR pass har jeg oplevet hvordan mit fædreland forsvandt. Halvdelen af mit liv har jeg levet og virket i Danmark. Et selvvalgt fædreland – meine zweite Heimat.
Jeg har også slået rod andet steds: drømmeland. Et land hvor alt kan ske. Et sted med godmodige feer og bøse onkler, med lumske stedmødre og legesyge driverter. Inspirationen derfra giver mig kraft og energi at være til som menneske.
Samfundet, familie, naturen – mit liv i Danmark, først 14 år i København og nu 10 år i Nordjylland – indebærer så meget stof, at den giver næring til drømmelands protagonister
.

Jeg glæder mig til at hilse på gæsterne lørdag den 28.oktober. Fernisering starter kl. 14.

Comment