I papirklip prøver jeg at skabe en figur der er sammensat af forskellige lag farvet papir. Symmetrien som jeg elsker at arbejde med i mine foldebilleder er også her et bærende element. Samtidig udfordrer jeg min trang til ligevægt og harmonien i billedet når jeg supplerer med skæve detailler.

Vincent Van Gogh skrev i en alder af 29 til hans ven Anthon van Rappard: "Synes du ikke også at Andersens eventyr er herrligt? Jer er ret sikker på at han også tegner!" (1)

Hvis Van Gogh havde levet i vor digitale tidsalder, havde han straks opdaget digterens fortællende papirklip og fået sin egen formodning bekræftet. Når H.C. Andersen tegner billeder med ord, så kan han omvendt skabe med ord fortællinger.

I samme ånd oplever jeg, når jeg klipper en pige ud af papieret. Hun har en overdådelig kjole på der minder om baroktiden. Hendes fodtøj ligner mere gummistøvler end danskesko og hendes hår henleder en døjt til Astrid Lindgrens mest kendte protagonister. En modsatningsfyldt og enkelt skikkelse der inviterer til en ny fortælling verden endnu ikke har hørt.

Flere papirklip har jeg her.

Kilde: (1) Ejnar Stig Askgård, "Hans Christian Andersen als bildender Künstler", s. 162 i bogen "WortBild", ISBN 978-3-7757-3601-5, udstillingskatalog

Comment