For 20 år siden blev jeg ansat som huskunstner i en Folehavens ungdomsklub i Valby. Min opgave bestod i at udsmykke lokalerne indendørs og indrage de unge.

På det tidspunkt havde jeg opdaget blindtegning og den var integreret i min daglige tegnerytme, især da jeg gik til qroquis tegning engang ugentlig på Islands Brygge.

Blindtegning er en stregtegning udført med en konstant blik på motivet (portræt, model, landskab) i stedet for at se på papiret jeg tegner på. Jeg slipper for at kontrollere hvert streg og jeg kan i stedet koncentrere mig på selve motivet. Som regel varer det to til tre minutter at lave sådan en tegning.

Børnene mellem 7 og 13 år kom dagligt til Folehaven efter skolen og legede sammen imens jeg tegnede dem. Det blev til mange tegninger, mest af dem var portrætter. Efter et par dage gik jeg fra papiret over til væggen og malede videre der. Motiverne beskrev episoder af deres daglige gang i Folehaven.

Nogle ganske få portrætter tog jeg som inspiration til oliemalerier. Et af motiverne, en pige med sort baggrund, har jeg som print, enten i rammen med glas eller løse. Jeg besluttede mig for et begrænset oplæg af ti eksemplar og nogle få af dem er tilbage (med og uden ramme). Prisen er mellem 1.300 og 1.500 Kroner alt efter størrelsen af rammen.

Kunsttryk

Artmoney

 

 

 

 

 

 

Comment