Aktuelle Fotos von meinem Atelier

Comment

Aktuelle Fotos von meinem Atelier

Comment

2020

Comment

2020

Snart skriver vi et nyt årstal: 2020.

Inden da kigger jeg på min gamle, den stadig aktuelle kalender fra 2019. Der står en del notater om hvem har fødselsdag, invitationer til bryllup, aftaler om besøg fra Servas, familie og venner, rejser, dem der skyldes arbejde og dem der er ferie relateret. Der står navne og tal der vidner om min vægt og blodtryk eller hvornår vi får frisk frugt og grønt fra Portugal og hvornår manden passer sit job som frivillig i den nærmeste biograf. Jeg bruger kalenderen til meget af den slags, selvom vi i familien også har en digital udgave på nettet. Når jeg bladrer i denne kalender mindes jeg om alt de oplevelser og ting jeg har gjort, der er vigtig og er meningsdannende for mit liv.

Billederne foroven i kalenderen minder mig om stunder i atelieret. Jeg mindes de øjeblikke, da jeg valgte farverne, da jeg var usikker, om billederne overhovedet bliver til noget og hvordan jeg tog beslutningen om at stoppe eller male videre. Glæden over at se de forskellige ansigstsudtryk, forbundet med følelser og sindsstemning oplever jeg engang mere.

Jeg laver kalenderen for at give denne glæde videre til andre mennesker. Jeg ønsker at mennesker stopper op, dvaler et minut eller to bare ved at kigge på billederne. Billeder der forhåbentlig rører deres hjerter eller i det mindste minder dem om noget der engang var.

Når jeg hænger den nye kalender op nytårsdag, står der ingen tal og navne endnu. Et nyt leveår venter på at leves og tages i brug, ligeledes kalenderen.

De originale billeder til kalenderen er nøje valgt ud, efter farverne jeg forbinder med årstiderne. Motiverne er ansigter eller masker. Jeg har malet dem med gouache på kalkstenspapir i kvadratisk format. Hvert billede er et aftryk af et foldebillede. Symmetrien skaber balancen mellem de to halvdele med små afvigelser. Jeg elsker at lege med ansigtens udtryk. Øre, Øjne og næsen kan danne formen til helt nye skabninger midt i ansigtet.

__________________________________________________________________________

Til sidst vil jeg nævne lidt praktisk info om kalenderen:

Når kalenderen er hængt op, måler den 56x28cn.

Kalenderen er trykt i et oplag af 100 i Nykøbing Mors hos Typographic A/S.

Jeg har lavet en kort video hvor jeg bladrer i kalenderen.

Den kan bestilles i min webshop eller over mobilpay 286571040.

Prisen er 150 kr. plus 50kr. i fragt.

titel2020.JPG

Comment

Comment

Farlige fragmenter

Udstillingen med skulpturer af bronze og ler af Trine Guld og oliemalerier samt gouaches fra min hånd varer frem til 23. november. Der er åben tirsdag til lørdag.

Comment

Kunstkalender 2020 er på gaden

Comment

Kunstkalender 2020 er på gaden

Siden 2004 udgiver jeg hvert år en kalender.

Foroven er et billede og et hul som bruges til at hænge kalenderen op på. Forneden er kalenderdelen med små rubrikker for hver dag og markeringen af helligdage, dem vi fejrer i Danmark og Tyskland.

De fleste år har jeg valgt at bruge artmoney foroven. I år har jeg haft lyst til at bruge metatype-billeder i kvadratisk format. På bagsiden beskriver jeg hvordan jeg fandt på metatype-teknikken og hvorfor.

Formatet er 56x28cm når den er hængt op.

Kunstkalender 2020 kan købes for 150 kr.

Comment

Teaser

Comment

Teaser

Allerede nu har gæsterne i restaurant Krebsegaarden fornøjelsen af mit billedunivers - ti dage før udstillingen i Galleriet Krebsen starter.

Oliemaleriet “Det der drager” lige ved indgangen af restauranten er inspireret af et menneske der lige meget prædikede som digtede: præsten Bent Lumholt der levede fra 1930 til 2009.

Bent Lumholt var inspireret af Grundtvigs poesi og jeg er inspireret af Lumholts poesi.

Snakken om Gud har jeg hverken forstand på eller troen til - det overlader jeg til andre. Poesien til gengæld har jeg under huden. Ord der drager. Ord der fanger. Ord der fortryller. Ord der opfindes.

Bent Lumholt opfandt ordet BAGVEDHEDEN som blev titlen på et digt jeg vurderer som noget af det bedste lyrik jeg kender på dansk.

Oliemaleriet “Det der drager” har undertitlen “Bagvedheden” som digtet Bent Lumholt har skrevet og som rammer min egen livsanskuelse. Jeg startede på maleriet i Esbjerg, da Grundtvigs Forum inviterede mig i deres telt under den store DGI landsstævne i 2013. Digtet “Bagvedheden” blev læst op flere gange imens jeg startede at ligge de første penselstrøg på lærredet.

Her kommer et uddrag af “Bagvedheden”

Bagvedheden er drømmen bag drømmene

længslen jeg ville eje

hvis jeg var viis som de døde

eller som de endnu ikke fødte.

“Det der drager” (Bagvedheden) - olie på lærred, 120x160cm

“Det der drager” (Bagvedheden) - olie på lærred, 120x160cm

Comment

Comment

Ein Jahr lang

Den 7..oktober for 30 år siden existerede DDR i 40 år.

Jeg gik i sort kjole til en fest sammen med mine kollegaer fra skolen, hvor jeg var begyndt at undervise i fagene historie og samfundsfag. Det var en lørdag. Vi har været på arbejde om formidagen og nu skulle det festes. Stemningen var bizar. Jeg var frustreret.

Ingen af os fra denne aften, havde fantasi til at det skulle være sidste gang for TAG DER REPUBLIK:

Året fra 7. 10. 1989 til 3. 10. 1990 forandrede mange millioner liv kolossal. Jeg fik et kvantespring i personlig udvikling ingen selvhjælpsbog i verden kan hamle op med.

Den 3. oktober 1990 var en onsdag. DDR blev en del af BRD, Vesttyskland efter paragraf 23 i forfatningen.

———————————————————————————————————————————————————

Min plan er, at lave en tegning hver dag i perioden fra 7.oktober 2019 frem til 3. oktober 2020.

Med udgangspunkt i min hverdag ønsker jeg at forholde mig til de små og store begivenheder i vor omskiftelige tid i små hurtige skitser.

Det bliver ultrakorte glimt fra min underbevidsthed, jeg vil have frem. Derfor tegner jeg med lukkede øjne.

Her viser jeg de første ti tegninger (13,5x20.5 cm).

Comment

Hvad sker der i Herlev?

Comment

Hvad sker der i Herlev?

I kommunerne rundt omkring i landet er der kommet budgetterne. Personalet har travlt. Møderne holdes i et ustændselig strøm. Erfagrupper stikker hovederne sammen og løbende sager bearbejdes og penge forvaltes.

Denne stemning mødte jeg i Herlev i går, hvor jeg aldrig har været før. Personalets kunstforening afholder maleriudstillinger der finder plads i mødelokaler, gangen op til kantinen og selve kantinen med den specielle blå vægfarver.

Måske giver den temporære udsmykning lidt pauser her og der og åbner op for tanker om at der findes en verden derude, selvom man er gravet ned i tal og sager.

Jeg har valgt 20 billeder fra mit atelier i Nordjylland, hvor jeg bor. Blandt billederne er store og små oliemalerier i selskab med silketryk, der er spændt op på lærred og store gouaches, der sidder i svæverammer med museumsglas.

Jeg ønsker god fornøjelse med udstillingen der hænger i Herlev Rådhus frem til slutningen af oktober.

Comment

Comment

Schaukasten

Ting fortæller om liv og mennesker. Der sætter sig spor.

Jeg tilføjer noget eller fjerner. Maler på. Nyt sprog opstår.

Mine showkasser er en invitation til at dvæle.

“Ich freu mich, dass ich mich freu”

“Selbstversorger”

“ICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICHICH”

Comment

Comment

Efterårsudstilling på jysk

Traditionelle motiver dominerer i Den Censurerede Efterårsudstilling i Struer: køer, får, ravne. Indimellem dukker portrætter og landskabsmotiver op. Der er blevet brugt oliemaling, gouache og akryl på lærred, træ og papir. Censorererne har udvalgt enkelte værker indenfor skulptur som glaskunst og bronze. Finurlige blandninger af skulpturelt materiale har fundet vejen frem i udstillingslokalerne. De kaldes noget som Dagligstuen, Herreværelset, Pejse- og Folkestuen. Skulle det minde om de gamle tider, da stedet fungerede som et proprietærgård i det 19. århundred?

Mit maleri “Fragile Fragmenter - gul version” hænger forøvrigt i Soveværelset som nr. 81.

Her viser jeg et beskedent udvalg af de 107 værker som kan ses frem til og med den 27.oktober.

Comment

Metatype

Comment

Metatype

Im Jahr 2013 besuchte ich in Lübeck die Ausstellung „Wortkünstler/ Bildkünstler“. Dort waren Werke von Johann Wolfgang von Goethe, Victor Hugo, George Sand, Hans Christian Andersen, Justinus Kerner, Paul Scheerbart, Joachim Ringelnatz und Wilhelm Busch ausgestellt, zusammen mit Wortcollagen der Literatur-Nobelpreisträgerin Herta Müller.

Mit über 150 Werken warf diese Ausstellung ein Schlaglicht auf künstlerische Doppelbegabungen- Persönlichkeiten, die sowohl auf dem Feld der Literatur, als auch in der Bildenden Kunst herausragende schöpferische Leistungen vollbracht haben.

Diese Ausstellung hat großen Eindruck auf mich gemacht, und es war dort, wo ich auf die Arbeiten von Justinus Kerner aufmerksam wurde. Kerner war Dichter, praktizierender Arzt und Verfasser medizinischer Lehrbücher, und lebte von 1786 bis 1862.

Justinus Kerner hatte seinerzeit die „Klecksographie“ entwickelt, eine künstlerische Technik, die ihre Inspiration aus mehr oder weniger zufälligen Flecken und Tintenklecksen bezog. Schon Leonardo da Vinci hatte im 15 Jahrhundert zu dem zugrundeliegenden Prinzip (der Pareidolie) folgendes zu sagen:

[...]wie verwitterte, fleckige oder nasse Mauern ihn inspirierten und [er] regte an, der Betrachter solle Berge, Ruinen, Figuren und ganze Schlachten bei ihrem Anblick erfinden […]

von de.wikipedia.org

In den auf diesen Ausstellungsbesuch folgenden Monaten spielte ich in meinem Atelier mit diesen einfachen Techniken, und begann, Erweiterungen und Verbesserungen der basalen Prinzipien zu entwickeln. Ich probierte eine Vielzahl von Materialien aus: Leinwand und Papier, Nagellack und Oil-Sticks, Gouache und Steinpapier; ich fügte Farbe und Struktur hinzu, und nahm beides wieder weg. Da ich im Verlauf dieser Entwicklung Elemente des Drucks und des Stempelns in meinen kreativen Prozess eingebracht habe, nenne ich diese Technik Metatype.


Beispiel von Justinus Kerners Klecksbildern

Beispiel von Justinus Kerners Klecksbildern

Comment

Fernisering i Struer

Comment

Fernisering i Struer

Den 21. og 22. september kom en jury sammen for at vurdere 531 værker fra 127 kunstnere.

Ude af fire malerier, som jeg indsendte, er en af dem kommet med.

I de kommende dage bliver udstillingen hængt op og katalogen trykkes.

Alle er velkommen til fernisering.

Indbydelse kunstnere 2019.jpg

Comment

Comment

Nye Artmoney i webshoppen

Jeg har malet nye billeder i format 12x18cm som kaldes A R T M O N E Y.

De er små pengeseddler som kan bruges til at betale med, der hvor de accepteres.

De kan også bruges som kunst på væggen.

A R T M O N E Y har eksisteret som international kunstprojekt i 21 år.. Læs her mere om det:

En A R T M O N E Y koster 200 kr.. Til min webshop kommer du her.

Comment

Comment

Gimsinghoved

Gimsinghoved 1, i Struer, taster jeg ind i min GPS, da jeg sidder i bilen med 4 ny indrammede malerier.

På adressen ligger et kultursted som i gamle dage var et proprietærgård. Jeg er nød til at slå ordet PROPRIETÆRGÅRD op i dansk/tysk ordbog og læser GUTSBESITZER-HOF. Allerede der er dagen en god dag, fordi mit dansk ordforåd er vokset.

Gimsinghoved ligger 100 km fra mit atelier og imens jeg kører, husker jeg på det jeg har læst om stedet. Første gang skirves om Gimsinghoved i 1638 af Gimsingpræsten. Stedet er en landsby der tæller i 1787 (200år før jeg føder min datter i Leipzig), fem gårde og 28 beboer.

Gimsinghoved ejes af flere storbønder gennem tiderne og den sidste var Ivar Lundgaard (1884-1969) der er mest kendt for iværksætteri i slagteribranchen. Lundgaard handlede med tyskere, englændere og italiener indtil hans død.

Fra 1970erne af får Gimsinghoved en ny identitet. Nu er kulturen der sætter præg på stedet med koncerter, skulpturer i haven og kunstudstillinger. En af dem er den årlige censurerede efterårsudstilling som Kunstforeningen Limfjorden organiserer.. Jeg søger ind med fire værker fra serien: “Fragile fragmenter”.

Censorerne Esben Hanefeldt, Kirsten Klein og Jens. Chr. Jensen vurderer i weekenden.

To ud af fire værker fra serie “Fragile Fragmenter”

To ud af fire værker fra serie “Fragile Fragmenter”

Comment

BMMK - Børn møde med kunsten

Comment

BMMK - Børn møde med kunsten

BMMK giver Region Nordjyllands børn og unge mulighed for at møde den udøvende kunstner.

Skoler og børnehaver, der har en kunstner på besøg for at arbejde med børnene i kreative processer, kan få tilskud for at betale kunstnernes honorar. Jeg har været ude med BMMK et par gange de seneste seks år, såsom sidste uge i Thisted Kommune.

“Mød en kunstner” er et projekt, der afvikles hvert år i uge 37 i samarbejde med Dagtilbud og Undervisning i Thisted Kommune. Det fungerer som optakt til Børnekulturnatten. Flere kunstner er involveret og i år var jeg med første gang.

Det overordnede tema “Fantasiens øje” fik mig til at tænke i helt andre baner end jeg er vant til, når jeg arbejder til dagligt i mit atelier. Der håndterer jeg med kemikalier, pensler, olie og terpentin. Når jeg maler på papir, så bruger jeg vand og maling, som også er produceret anorganisk, altså kemisk.

Men hvordan kan vi lave billeder, når vi slet ikke har alle disse redskaber: pensler, vand, maling?

Jeg tænkte i dogme-regi, ligesom DOGME i dansk filmbranchen. At se muligheder i begrænsningen!

Lige nu har vi efterår og naturen giver os rigelig med farver og former. Ingen ting skulle købes. Alt, hvad vi havde brug for, skulle findes i naturen og genbruges. Vi brugte heller ingen lim, for at bevare billederne. Lige efter billedet var færdig lagt, tog jeg et foto af det. Derefter kunne vi ligge et nyt billede ved at bruge de samme redskaber. Ingen spild på resurser.

Her er et par eksempler på billederne, børn i en alder af 4-5 år har lavet.

Børnene lavede individuelle billeder og fællesbilleder.

Comment

Comment

Kunst- und Designwettbewerb

Kunst- und Designwettbewerb


Anlässlich 100 Jahre Bauhaus ruft der Papierhersteller IGEPA zum Kunst- und Designwettbewerb auf. In der Wettbewerbsbeschreibung steht unter anderem:

Kunst ist eine Form des Nachdenkens auf Papier. Deshalb initiiert die Firma Igepa Großhandel. geografisch unmittelbar umgeben von Bauhaus-Geschichte, mit ihrer Expertise in Papier erstmals einen Kunst- und Designwettbewerb.

Walter Gropius nachspürend, gelte es, den 100.jährigen Bauhaus-Gedanken zu bearbeiten, ganz nach dem Motto

Wie lässt sich Funktionalität und Schönheit miteinander vereinbaren?

Im September erfolgt die Auswahl der 15 Finalisten. Im Anschluß findet eine Ausstellung mit den besten Arbeiten im Bauhaus Dessau statt.

Besonders herausragende künstlerische Leistungen werden mit eigenen Kunstkatalogen, gedruckt auf dem Papier Gmund Bauhaus Dessau, honoriert.“


Ich bewerbe mich mit folgenden Arbeiten:

Comment

Papirkunst

Comment

Papirkunst

Med glæde modtager jeg fra Frankrig den første UNIKA BOKS.

Denne boks er resultat på samarbejdet med Corinna Weinheimer - Erith, der er en exellent bogbinder.

Jeg mødte Corinna, da jeg besøgte Center for Papirkunst i Blokhus, hvor nationale og internationeale papirkunstner viser deres værker på skiftende udstillinger. Den permanente udstilling alene er et besøg værd. Der viser grundlæggeren af Center for Papirkunst, Bit Vejle, sine mesterlige papirklip i xxl formater. Udover udstillinger byder centrets butik papirvarer, brugskunst og designervarer i særklasse.

Corinna Weinheimer - Erith er født og opvokset i Tyskland. I dag bor og arbejder hun i Frankrig, hvor hun indbinder bøger, laver origami og bokse. Nogle af dem tilbyder butikken i Center for Papirkunst, hvor jeg beundrede Corinnas arbejde første gang, da vi mødtes.

Jeg har stor respekt for håndværket: bogbinderi. Det gør mig glad at deltage i bevaringen af det.

Tænk: For 2-300 år siden var det almindelig at have privat inbundende bøger. Industrialiseringen med start i det 19. århundred og digitaliseringen i det 21. århundred blev den håndindbundne bog fortrængt på et sidespor. I dagens Danmark er der kun et sted, man kan gå i bogbinderlære og det er bevaringsafdeling på det Kongelige Bibliotek.

Corinna og jeg står først i begyndelsen af samarbejdet og vi ved ikke hvor det fører hen. Lige nu arbejder vi på flere udgaver og vi er spændt på samarbejdet bringer.

Design: Annette Falk Lund

Kunsthåndværk: Corinna Weinheimer-Erith

Comment

Comment

aktuelle gruppeudstilling

Jeg har 31 malerier med i den aktuelle gruppeudstilling i Galleri Mississippi. Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag i perioden 7.9.-6.10.2019, kl. 13.30-17.

Adressen er Østergade 1, Hvidbjerg, 7790 Thyholm.

Comment

Atelierbesøg i weekenden 31. august / 01. september 2019

Comment

Atelierbesøg i weekenden 31. august / 01. september 2019

Atelier er stedet hvor jeg arbejder til dagligt. Her finder jeg på. Her lægger jeg planer. Her maler jeg til alle tidspunkter i døgnet. Her sker fejl. Her er et rum for eksperimenter, improvisationer og leg. Her dagdrømmer jeg. Her præsenterer jeg nye malerier før de kommer ude i verden. Her kan man købe kunst og tage det direkt med hjem. Her kan stilles alle kendte og alle ukendte spørgsmål.

I nogle perioder står mit atelier åbent for gæster der har lyst til at kigge, snuse og købe.

Det gælder også denne weekend.

Gæster, enkeltvis eller i små grupper (4-5 mennesker) er velkommen til de mere spontane visit fra 10 til 17.

Når større grupper er interesseret i et atelierbesøg, vil jeg anbefale at ringe eller skrive til mig for at aftale et bestemt tidspunkt. Så har jeg f.eks. en gruppe af 16 mennesker på søndag den 1. september kl. 10.

Alle er velkommen!

Aftal en tid for besøg i større grupper (mere end 6 mennesker) eller kom forbi spontan .

Mit telefon er '28657140 og min mail er annette@falklund.dk

Comment